När du flyttar in

När du tecknar ett hyreskontrakt för en lägenhet, skriver du på ett juridiskt bindande dokument. Enligt hyreslagen är kontraktet giltigt från och med första helgfria vardagen i månaden efter det att hyran är betald.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Detta kan göras på deras hemsida  https://www.skatteverket.se/flytta. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd i lägenheten. Hyresobjektsnumret finns på ditt kontrakt och lägenhetsnumret som består av fyra siffror, (ex 1102) och visar vilken våning och var på våningen lägenheten finns på. 

Adressändring

Anmäl din adressändring till https://www.adressandring.se/ eller ring 020-979899. Där kan du även beställa eftersändning av post. 

Anmäla el abonnemang 

I nästan alla våra hyresobjekt behöver man ha ett eget el-abonnemang. För att skaffa detta måste man själv kontakta Vattenfall www.vattenfall.se, 020-820000.

Teckna hemförsäkring

För att hyra lägenhet hos oss ska du ha en hemförsäkring. Sker det en olycka som du är vållande till, kan du bli ersättningsskyldig. Fastighetsförsäkringen som Radiomasten har, täcker endast skador på själva fastigheten. 

TV Box

För att kunna se på tv redan när du flyttar in i din lägenhet måste du beställa en tv-box från Telia.  Kontakta Telia under Telia.se/aktivera och registrera dig. TV-Boxen är gratis. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar vilken våning och var på våningen lägenheten finns.

Tillträda lägenheten

När du ska tillträda din lägenhet hämtar du nycklarna till lägenheten på Radiomastens kontor, Drottninggatan 26. Du ska hämta dem personligen. Tänk på att första hyran ska vara betald och oss tillhanda. Om första kontrakts dagen inträffar en helgdag är det nästkommande vardag som gäller. Nycklarna kan hämtas mellan 13,00-14,00 den första vardagen i månaden. Vill du hämta dina nycklar vid annan tid, vänligen boka en tid med oss.

Anmärkning på städningen och besiktning

När du flyttar in i din nya lägenhet är städningen godkänd. Skulle du ha anmärkning på städningen måste du återkomma omgående till oss. Lägenheten har besiktas innan du flyttar in. Skulle du ha synpunkter på besiktningen måste du höra av dig inom 6 dagar till oss.