Tänk på dina grannar och säkerheten

Högt ljud och buller

Du vill ha ett lugnt och tryggt boende. Det vill dina grannar också. Tänk på att hålla lagom ljudnivå och undvik buller och höga ljud. Speciellt gäller detta på kvällar och nätter. Om du t. ex. planerar en större tillställning – meddela gärna dina grannar i förväg. Tänk också på att du är ansvarig för besökande som kommer hem till dig. Vi ser mycket allvarligare på störande hyresgäster som i värsta fall kan  leda till uppsägning. Om/när man gör en anmälan till oss att någon stör så har vi tystnadsplickt och berättar vi aldrig vidare vem som gjort anmälan.

Rökning

Undvik rökning i lägenheten. Hyresgäst kan bli ansvarig att renovera lägenhet som är ”inrökt”. Rökning på balkongen är tillåtet om det inte stör grannarna intill. Kasta dina fimpar och snuspåsar i soporna.

Grilla

Det är endast tillåtet att grilla på balkonger om man använder el-grill och det inte stör några grannar.

Tvättstugan

Tvättstugan är en service till alla hyresgäster. Här kan du boka in dina tvättider utifrån de regler som gäller! Var rädd om maskinerna och följ instruktionerna. Meddela hyresvärden om något är trasigt, så att vi kan åtgärda felet snabbt. Lämna alltid tvättstugan i rent och snyggt skick!

Balkongen

Blomlådor och paraboler placeras på insidan av balkongräcket. Mattor eller liknande får man inte skaka utanför ditt balkongräcke

Trapphus

Barnvagnar, cyklar eller andra föremål får inte stå i trapphus. Detta gå grund det utgör fara vid brand, hindrar framkomlighet vid sjuktransporter och kan försvåra vår personals arbetsuppgifter. Man får inte heller ha mattor eller andra saker framför/bredvid dörren.

Cyklar och bilar

Undvik att köra in i bostadsområdets gångar med cykel och bil. Då kan alla känna sig lugna och trygga.

Hundar och katter

Rasta hundar på lämpliga platser i området, eller välj helst plats utanför bostadsområdet. Plocka alltid upp efter er! Katter får inte springa lösa eller sätta sig i barnens sandlådor. Hundar ska alltid vara kopplade.

Mata inte fåglar

Mata inte fåglar i närheten av fastigheten. Detta kan dra till sig råttor och möss. Generellt finns en bra regel – använd sunt förnuft och visa alltid hänsyn.