Lägenhet och utemiljö

Kom ihåg att det är du som är hyresgäst som ansvarar för att sköta din lägenhet. Ta för vana att hålla ugnen ren och frosta av kylskåp/frys regelbundet. Skydda golv med filttassar eller liknande. Undvik att tvätta tak, då det lätt blir flammigt. En bra regel – använd milda rengöringsmedel vid all rengöring. Tapeter bör endast dammtorkas.

Sophantering

Hushållssopor lämnas i avsedda kärl eller sopbehållare. Källsorterat avfall kan lämnas vid Motala kommuns  återvinningsstationer eller ute vid Tuddarp. Det förkommer ofta att skräp och möbler lämnas när någon flyttar in eller ut ur en lägenhet. Om Radiomasten kan påvisa vem som lämnat dessa grovsopor kommer vi att debitera dig kostnaden för bortforsling.

Källar/vindsförråd

Till lägenheten finns källar- och/eller vindsförråd. Förvara er egendom i lägenheten eller i källar/vindsförråd, inte utanför. Överbliven egendom i källare eller vindsförråd kommer obönhörligen att betraktas som skräp och kastas.
Får er egendom inte plats i anvisade förråd, kontakta oss för att efterhöra möjligheten att hyra ett extra förråd.

Rent och snyggt

Var med och vårda din boendemiljö, då blir det mycket trevligare för alla. Håll rent och snyggt i gemensamma utrymmen, t. ex. trapphus och tvättstuga. Se till att varken barn eller vuxna skräpar ner eller förstör på gårdar, planteringar och grönområden.

Renovera lägenheten?

Du har rätt att få lägenheten tapetserad och målad med jämna mellanrum. Om något är väldigt slitet eller har gått sönder, kan du kontakta oss. Kom ihåg! Du har rätt att måla om och tapetsera själv på egen bekostnad, om du vill satsa på ditt boende, men då ska det vara fackmannamässigt gjort. Vi ber dig också göra neutrala val, som även nästa hyresgäst kan tänka sig att bo i. Man ska inte göra hål i kakel utan använd krokar som är anpassade för just kakel. Kontakta oss alltid om du är osäker på vad du får göra!

Spara energi och källsortera!

Det finns massor av bra tips på hur du kan spara energi, såsom duscha snabbt, använd lågenergilampor och undvik standby-lägen på TV:n. Ta också för vana att källsortera.

Ett barnsäkert hem

Tänk igenom hur det ser ut hos er och vad som är åtkomligt för barnen. Är det barnsäkert idag? Kök, fönster och eluttag utgör de största farorna för små barn. Tippskydd, petskyddade kontakter, låshakar och säkra lådor är några bra tips.