Hållbarhet / Miljö

Vårt miljöansvar är en naturlig del i vår vardag, både för oss själva och för våra hyresgäster. Radiomasten investerar långsiktigt för en hållbar utveckling och miljö. Genom ständig förbättring av byggteknik, modernare installationer i fastigheterna och ökad kunskap vill vi minska vår miljöbelastning.

Radiomasten ställer också krav på leverantörer, våra samarbetspartners samt de föreningar och arrangemang vi sponsrar. Vi vill ha ett positivt samhälle och en frisk natur. För att minimera vår miljöbelastning och klimatpåverkan producerar vi egen förnybar el vid vattenkraftverket i Svartå.

I samband med ombyggnation tar vi ett helhetsgrepp om fastighetens ventilation-, el- och värmeteknik. Energi- och miljövinster blir då möjliga genom att gamla installationer kan uppdateras till moderna lösningar som trimmas in för hyresgästernas behov.

Vårt avfall går så långt det är möjligt till återanvändning och återvinning med målsättningen att minska deponimängderna. Vi har väl utarbetade rutiner för hantering och källsortering av avfall i byggprojekt.

Som ett led i vår långsiktiga satsning på en hållbar utveckling överväger vi att klassificera våra bostäder och kommersiella lokaler utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Fastighetsbranschen har fastlagt ett certifieringssystem utifrån olika kravnivåer. Med alla utmaningar inom miljöområdet kommer Radiomasten att fortsätta arbetet med hållbarhetsvisionen, upprätta mål och aktivitetsplaner för framtiden.